Fem svenska målskyttar i en och samma NHL-match

Fem svenska målskyttar i en och samma match.

Victor Rask, Carl Söderberg, Patrik Nemeth, Elias Lindholm och Gabriel Landskog nätade när Colorado vann mot Carolina med 5-3.

Victor Rask inledde målskyttet efter bara 55 sekunders spel och gav Carolina ledningen med 1-0, innan Colorado reducerade och tog ledningen genom Carl Söderberg och Patrik Nemeth.

Med fem minuter kvar av perioden kvitterade Elias Lindholm – och redan där hade fyra svenskar gjort mål.

Gabriel Landeskog blev den femte svenske målskytten när han gav Colorado ledningen med 4-2 med fem minuter kvar av andra. I Colorados mål storspelade Semyon Varlamov och stoppade hela 57 av 60 skott. Colorado vann till slut med 5-3.

Nemeths första NHL-mål

För Patrick Nemeth var det karriärens första NHL-mål. Den 25-årige backen kom till Colorado i somras efter fyra säsonger i Dallas, och efter 118 matcher fick han äntligen näta.

– Det har tagit alldeles för lång tid, men jag har ju en annan roll än att göra mål. Jag ska vara solid i defensiven och få pucken ur egen zon och hoppas att jag sköter den uppgiften bra, säger han till Sportbladet.