Oliver Ekman-Larsson fortsätter att producera mål i NHL. Foto: TT Nyhetsbyrån

Bröt trenden – efter succésvenskens mål

Oliver Ekman-Larsson var en av målskyttarna när Arizona vann över Philadelphia för andra gången på mindre än två veckor.

Även andra svenskar gjorde mål i NHL-ishockeyn.

Det var jämnt och målrikt, men Philadelphia hade aldrig ledningen i matchen som slutade 5–4 till Arizona på hemmaplan.

Efter Jamie McGinns 1-0-mål kunde Ekman-Larsson bara minuter efter utöka ledningen till 2-0 efter att ha vänt om mitt i offensiv zon, och slagit till med ett rappt skott.

Efter att andra perioden hade avslutats 2–2 markerade Arizonas Martin Hanzal och Brad Richardson tydligt vad de ville, med varsitt mål på mindre än två minuter i början av tredje.

Mål av Hörnqvist

Vinsten var den första efter fem förlorade matcher i rad för Arizona. Laget har bara vunnit två matcher hittills under säsongen, båda mot Philadelphia.

Oliver Ekman-Larssons oassisterade mål var hans femte för NHL-säsongen.

Patric Hörnqvist gjorde det inledande målet när hans Pittsburgh mötte New York Islanders. Matchen slutade 4–2 till Pittsburgh.

Hörnqvists mål kom redan efter 46 sekunder i första perioden, i numerärt överläge, och var hans tredje för säsongen. Sedan var det mållöst för laget fram till att Jevgenij Malkin, Sidney Crosby och Phil Kessel satte varsitt mål i tredje perioden.

Pittsburghs målvakt Marc-André Fleury storspelade och räddade sammanlagt 35 skott.

Eriksson Ek levererar

Även matchen mellan Minnesota och Buffalo inleddes med ett svenskmål. Minnesotas 19-åring Joel Eriksson Ek fortsätter att leverera och satte pucken i mål med ett handledsskott efter 4.51 i första perioden, efter en passning från Nate Prosser. Skottet gick över axeln på Buffalo-målvakten Anders Nilsson, som gjorde 18 räddningar i matchen.

Målvakten Devan Dubnyk gjorde hela 38 räddningar för Minnesota, som vann med 4–0.

Veteranen Henrik Zetterberg avgjorde matchen mellan Detroit och St Louis i åttonde rundan av straffläggningen.

Alexander Steen hade då gjort mål i den första straffen för St Louis räkning och Gustav Nyquist i den andra för Detroit. Sedan var det inte förrän vid Detroits åttonde straff, av Zetterberg, som matchen avgjordes, och slutade 2–1.