Femte raka för Färjestad

FBK är heta just nu. 3-1 på bortais mot Växjö betyder femte raka segern. – Det känns som att vi är väldigt starka och orkar åka i den fart vi vill göra, säger tränaren Leif Carlsson i C More.

Första perioden blev mållös men i andra kunde Färjestad göra 1-0 och 2-0 inom loppet av 17 sekunder genom Joakim Nygård och Linus Persson.

Linköping reducerade till 1-2 med halva mellanperioden kvar, och var sedan på gång och pressade tillbaka FBK.

Men något mål kom inte. Istället kunde FBK i tredje perioden öka på till 3-1 genom Nygård igen, och då kändes det klart.

– Jag är inte nöjd över 60 minuter, men vi vinner och det är det som räknas. Vi var illa ute ett tag i andra perioden efter deras mål, men sen steppade vi upp igen, säger tränaren Leif Carlsson i C More.