Femte raka segern för FBK

Färjestad segersvit fortsätter – femte raka segern kom mot Växjö på bortais. Målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel spelade en viktig roll i matchen, räddade hela 25 av 26 skott.

– Vi har blivit kaxigare och modigare i spelet med puck, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson enligt TT.

Joachim Rohdin gav gästerna ledningen efter drygt 8 minuter spelade. Och Toni Rajala utökade därefter ledningen i mitten av den sista perioden, 0-2.

Minuten senare lyckades Nick Jonson få till ett reduceringsmål men kom inte närmare än så. Färjestad vann matchen med 2-1.

– Finns en hel del mer att ta ut. Vi är lite upp och ner, säger Växjös tränare Sam Hallam enligt TT.

Färjestad kryper nu närmare sjätteplatsen i SHL-tabellen.