Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Filip Forsbergs Nashville är ute ur Stanley Cup. Se Vancouvers mål i spelaren. Foto: Bildbyrån

Filip Forsbergs Nashville ute ur Stanley Cup

Uppdaterad
Publicerad

Trots hemmaplansfördel så blir det inte mer av Stanley Cup-sejouren än så här för Nashville Predators.

Superstjärnan Filip Forsberg får slicka såren och invänta nästa säsong då Vancouver Canucks vann matchserien med 4-2 och avancerade till kvartsfinal.

Det var upplagt för fest i Nashville som hade en jättechans att likställa matchserien när den vände hem till Bridgestone Arena – men så blev inte fallet.

Vancouver Canucks skulle inte tappa en matchboll till och stal showen när man vann med 1-0 och avancerar till Stanley Cup-kvartsfinal.

– Vi hade tur som kom ut på den vinnande sidan, säger Canucks stjärna och kapten Quinn Hughes till NHL.

Svenske stjärnan Elias Pettersson låg bakom avgörandet när han skickade en puck bakom mål som Brock Boeser förlängde till Pius Suter som blev segerorkestratör i den tredje perioden.

Efter skador på både förste- och andremålvakten fick Vancouvers 23-årige rookie Arturs Silovs chansen. Något han gjorde med bravur och höll undan 28 skott.

– Man kunde se att ögonblicket inte var för stort. Han är lugn i målet, sa Canucks tränare Rick Tocchet.

Vancouver vann matchserien med 4-2 och nu väntar Edmonton Oilers i nästa runda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.