• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Finland på väg mot superfiasko

Uppdaterad
Publicerad

Den regerande JVM-mästaren Finland riskerar att missa slutspelet i årets turnering. Danmark stod för en av tidernas största JVM-skrällar när de besegrade Finland med 3-2 i natt.

De finska spelarna var, liksom många andra, mer eller mindre chockade över förlusten. Efter förlusten i inledningsmatchen mot Tjeckien skulle de finska lejonen studsa tillbaka mot ”lillebror” Danmark.

Finland vann skotten med förkrossande 36-10, men danskarna kämpade stenhårt och var effektiva i offensiven.

JVM i ishockey

– Jag vet inte riktigt vad som hände, de gjorde tre mål, vi gjorde två. Det är väl så det var, sa en frustrerad finländsk lagkapten Olli Juolevi till SVT Sport efter matchen.

– Det fungerade inte för oss, men vi borde ha gjort fler mål, fortsatte den finske stjärnan.

Förlusten är en av de tuffaste nederlagen för Finland i JVM-historien.

– Jag minns inte alla mina förluster, men det är absolut en av de värsta, säger Olli Juolevi.

En av de största skrällarna

Nu behöver Finland besegra Sverige för att kunna gå vidare till slutspel. Juolevi känner av pressen.

– Jag tänker fortfarande på matchen mot Danmark, men det är en stor match mot Sverige. Sverige är bra, men vi är också bättre än resultaten, sa Juolevi till SVT Sport.

För Danmark är segern en av de största skrällarna i JVM-historien, och den största för Danmark i JVM någonsin. Danskarna sköt bara tio skott på mål, men var ruggigt effektiva.

– Vi arbetade riktigt hårt, och jobbade hårt för varandra. De pressade hårt på slutet, så slutsignalen var väldigt förlösande. Det var helt fantastiskt att vinna, säger danske forwarden Alexander True till SVT Sport.

Danske coachen Olaf Eller var naturligtvis nöjd efter segern.

– Många runt det danska laget säger att Danmark inte är så bra. Känslan inom laget är att vi är bättre än vi presterade mot Sverige. Det var viktigt att visa upp en annan standard för hur vi jobbar i det danska landslaget, sa Olaf Eller. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet