Finnkamp när CHL ska avgöras

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer att bli en riktig finnkamp om segern i Champions Hockey League. Fyra svenska och fyra finländska lag finns kvar när det är dags för kvartsfinaler i december. – Jag förväntade mig att någon annan nation skulle vara representerad i kvartsfinalerna, säger SVT Sports expert Challe Berglund.

Efter Luleås mäktiga vändning mot Salzburg och Linköpings sekundavgörande i returen med Sparta Prag stod det klart att fyra svenska lag tagit sig vidare i turneringen. Linköping, Luleå, Frölunda och Skellefteå. De får sällskap av finländska Kärpät, Lukko, IFK Helsingfors och Saipa. Challe Berglund är förvånad över att samtliga kvartsfinallag kommer från de två nordiska länderna.

– Jag hade nog trott att något annat lag från en annan nation skulle ta sig vidare. Sparta Prag trodde jag på efter gruppspelet. Jag tyckte de imponerade mot Växjö. Salzburg hade ett bra ugångsläge också mot Luleå, säger Challe Berglund.

CHL 2014-2015

”Finns en hög kvalitet”

I kvartsfinalerna väntar ett helsvenskt möte – mellan svenska mästaren Skellefteå och Linköping. Challe Berglund tippar vilka lag som kommer göra upp om turneringssegern.

– Man är väl ganska snabb på att gnälla på saker över huvud taget i Sverige. Det är nästan lättare än att berömma. Ibland pratar man om att SHL inte är så bra men det finns en hög kvalitet i den här ligan. Och vi har många unga duktiga spelare som visar sina framfötter.

Tror på Kärpät och Skellefteå

När Challe Berglund får frågan om vilket lag som vinner CHL svarar han:

– Om man ska ta ett lag från respektive land säger jag Skellefteå och Kärpät.

Kvartsfinalerna spelas 2 och 9 december.

De möts i kvartsfinalerna

Skellefteå-Linköping

Lukko-Luleå

Saipa-Kärpät

Frölunda-IFK Helsingfors

Kvartsfinalerna spelas den 2 och 9 december

SVT sänder tre matcher per omgång

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

CHL 2014-2015

Mer i ämnet