Erik Karlsson deppar. Foto: Bildbyrån

Finsk seger i sudden i WC-finslip

Tre Kronor tryckte på för ett segermål i sudden mot Finland i Helsingfors. Efter en snabb spelvändning kunde Olli Määttä vräka upp pucken i höger kryss bakom Jhonas Enroth och sätta 3-2 i Hartwall Arena.

Det var Sveriges, som tränat i Göteborg i veckan, första match inför World Cup som inleds 18 september i Toronto. Sverige hade tagit ledningen med 2-1 efter ett inspel av Carl Söderberg som gick i mål tack vare Gabriel Landeskogs skymning framför målet i mitten av tredje perioden.

Fem minuter före slutet kom finländaren Mikael Granlund farande på vänsterkanten och hans skott från snäv vinkel gick in vid Enroths närmsta stolpe där det inte var stängt, en tavla.

World Cup i ishockey

– Det andra målet skulle jag vilja ha tillbaka, men det är sånt som händer, säger Enroth.

Det var en match Sverige borde ha vunnit.

– Vi gör en väldigt bra match förutom första tio minuterna, så i det stora hela kan vi vara nöjda förutom alla utvisningar, säger Victor Hedman till Viasat.

Nu möts lagen i Scandinavium i Göteborg på lördag.

– Det ska bli spännande och det blir en speciell känsla att få spela där, säger Henrik Lundqvist som kommer att stå på lördag.