Fjärde raka förlusten för Brynäs

Det går fortsatt tungt för Brynäs, och nu halkar laget efter sina bottenkonkurrenter. – Men vi är på gång, säger Brynäsforwarden Bill Sweatt till C More.

Nej, det verkar inte bli någon Bulan-effekt för Brynäs. Åtminstone inte som det ser ut nu. Gävlelaget åkte på sin fjärde raka förlust när man föll mot HV 71 efter sudden death (1–2) på hemmais. Det var nye tränaren Thomas ”Bulan” Berglunds tredje förlust av tre möjliga.

– Jag tycker att vi är på gång och vi har spelat mycket bättre de senaste tre matcherna. Vi är besvikna att vi inte tar tre poäng idag, säger Brynäs Bill Sweatt i C More efter matchen.

Tog inte chansen

I första perioden träffade Brynäs stolpen när Oskar Lindblom brände öppet mål, och tidigt i slutperioden, vid ställningen, 1–1 spelade Brynäs fem mot tre i två minuter, utan att sätta dit pucken.

I stället var det HV 71 och Anton Bengtsson som blev stor matchvinnare med sitt andra mål för kvällen när han slog in segerpucken i nät.

– Vi får godkänt idag, men inte mer. Det känns som att vi inte skapar lika mycket chanser just nu som tidigare, säger Bengtsson till C More.

Brynäs har nu fem poäng upp till Leksand och säker mark.