Foto: TT Nyhetsbyrån

Flera Tre Kronor-återbud till VM

Uppdaterad
Publicerad

VM i Tjeckien närmar sig. Och precis som det brukar vara inför stundande turneringar får Pär Mårts ta emot återbud från spelare. Först i raden att nobba VM är Martin Thörnberg och Tom Wandell.

Det är beskeden som Pär Mårts inte vill ha.

Tidigare VM-guldvinnaren Martin Thörnberg, Lokomotiv Jaroslav och Tom Wandell, Admiral Vladivostok,  har tackat nej till VM i Tjeckien. Det bekräftar förbundskapten Pär Mårts för Expressen.

Tre Kronor

– Jag vet inte varför. Jag har bara fått ett nej, säger Mårts till tidningen.          

KHL-spelarna Staffan Kronwall, André Petersson och Andreas Thuresson är uttagna. Och Mårts hoppas på att andra spelare från den ryska högstaligan också ska ställa upp. Däribland backen Erik Gustafsson och Linus Omark.

Möter Slovakien

– Erik är pigg på att vara med. Det är sista kontakten som saknas. Omark har jag sökt men inte fått tag på än, säger Mårts.

Tre Kronors uppladdning drar igång på måndag för en dubbellandskamp mot Slovakien. Spelare från SHL är aktuella för matcherna och kanske också till VM.

– Vi håller på att försöka få ihop ett lag. HV och Örebro har åkt ut så vi pratar med tränarna, säger Mårts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tre Kronor

Mer i ämnet