Lundqvists revansch mot Philadelphia

Utbytt senast – stor hjälte i kväll. Henrik Lundqvist var en av Rangers segerorganisatörer i 3–2-skalpen borta mot Philadelphia under fredagkvällen.

Den svenske landslagsmålvakten hade en mardrömskväll mot Pittsburgh senast när han släppte in fyra mål på tio minuter och blev utbytt i 1–6-förlusten i förrgår. När laget reste till Philadelphia stod Lundqvist för en betydligt bättre prestation och fick revansch för senast.

Räddade 40 skott

Med 40 räddade skott blev han en stor bidragande faktor till att de blåklädda kunde åka hem med seger. Rangers hade efter halva matchen gått upp till en 3–0-ledning, men Flyers skulle komma tillbaka i tredje.

Hårt tryck mot svensken

När hemmalaget reducerade till 2–3 med dryga två minuter kvar väntade en stor press mot svensken i målet för att nå kvittering – men då stod ”Henke” pall och agerade som säkerheten själv och kunde till slut hålla undan och ordna en tvåpoängare.