Så ska stjärnorna spräcka Henkes nolla

Uppdaterad
Publicerad

I samband med JVM i Buffalo 2011 valde Sean Couturier att spela för Kanada istället för USA. I World Cup representerar han lag Nordamerika och därmed sin tredje 'nation'. ”En fantastisk upplevelse”, säger Flyersstjärnan till SVT Sport.

Sean Couturier är assisterande lagkapten och en viktig ledare i unga lag Nordamerika. Den 23-åriga stjärnan, som till vardags spelar i Philadelphia Flyers, är medveten som sin roll i laget men menar att det är upp till alla spelare att bidra om laget ska gå långt i World Cup.

– Jag är en av de äldre i laget men samtidigt måste alla ta en ledarroll. Om man vill lyckades i en kort turneringen som den här så måste alla kliva fram och leda, säger Sean Couturier till SVT Sport.

World Cup i ishockey

Bytte från USA

Att Couturier ingår i det stjärnspäckade unga lag Nordamerika är ingen som ifrågasätter, men faktum är att han hade kunnat vara ute ur turneringen redan. Till JVM i Buffalo 2011 blev Couturier uttagen i Kanada, trots att han är född i USA.

Nu hoppas han på att lyckas med det USA misslyckades med.

– Det är ganska coolt. Det har varit en fantastiskt upplevelse att förena alla unga stjärnor från länderna, säger han.

Hyllar Lundqvist

För att ta sig till semifinal behöver laget dock en seger mot Sverige, och då behöver de överlista en viss målvakt.

– Det kommer bli svårt. Lundqvist är en av de bästa målvakterna i världen men vi måste se till att ha mycket trafik framför mål för att störa honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

World Cup i ishockey

Mer i ämnet