Foto: Bildbyrån

Foppa: ”Jag skulle väl inte ge oss 10 plus direkt”

Uppdaterad
Publicerad

Modo ligger pyrt till i SHL-tabellen och ser ut att gå mot ett nytt kval för att hålla sig kvar. Ingen rolig situation för legendaren Peter Forsberg som gör det han kan för att lyfta moderklubben. ”Jag skulle väl inte ge oss 10 plus direkt”, säger han till SVT Sport om sin insats hittills.

– Det är ju ingen ny situation egentligen. Vi har ju varit där nere i två år nu. Men jag tycker ändå att vi har fått ordning på spelet nu. Av de lagen där nere så känns det ändå som vi har vind i seglen, säger Forsberg till SVT Sport, men det var dagen före Modo förlorade på nytt mot Rögle.

”Försöka vända på det här”

Foppa hoppas att hans Modo kan undvika nytt kval trots allt.

– Jag hoppas verkligen vi kan ta några poäng och vara med och kriga så vi inte hamnar på den där kvalplatsen.

– Vi har varit nere och vänt och ska försöka vända på det här och bli högre placerade i tabellen och slippa hänga där på 13:e, 14:e plats.

Vad har gått snett egentligen?

– Ja, det är väl inte bara en sak som gått snett de sista åren, så vi har lite jobb framför oss uppe i Ö-vik för att få ordning på det här och se till att Modo kommer ett antal placeringar högre upp. Även om vi har haft jobbiga år så ska vi se om vi kan rätta till det.

Förutom Peter Forsberg så finns Niklas Sundström och Per Svartvadet i olika roller i klubben, och under en tid var Markus Näslund general manager. Idel stornamn som brinner för sitt Modo. Men det verkar inte hjälpa.

Inte 10 plus direkt

– Nej, man skulle inte ge oss 10 plus än så länge om man tittar på var vi ligger i tabellen, och det finns förbättringar att göra. Vi får försöka reda ut den här säsongen och ta nya tag.

Foppa är givetvis insatt även i övriga SHL-lag. Han tror att Frölunda och Skellefteå blir svårslagna vad gäller att ta sig till final men det finns utmanare.

–  Luleå ska väl också vara med och kriga och Linköping har spelat bra under året. Brynäs ska man inte räkna bort och Färjestad är ett slutspelslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.