Pär Mårts under kvartsfinalen mot Ryssland. Foto: Bildbyrån

Förbundet: ”Mårts sitter säkert”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor är ute ur turneringen och missar semifinal för andra gången med Pär Mårts. Men det här förändrar ingenting för Mårts position, menar vice ordförande Peter Forsberg.

Efter Tre Kronors uttåg ur VM var frågan om Pär Mårts kommer få fullfölja sitt kontrakt som sträcker sig till nästa år.

– Det är egentligen aldrig godkänt att åka ut i en kvartsfinal. Men den här kvartsfinalen är jäkligt brutal. Vi hade ändå vunnit sex av sju matcher i gruppspelet, det svider som satan, säger förbundets vice ordförande Peter Forsberg till Sportbladet.

Ishockey-VM

Forsberg kommer inom kort att sätta sig ner med Tommy Boustedt och titta på vem som ska leda Tre Kronor i framtiden. Men än så länge sitter Mårts säkert.

– Vi är helt inne på att Pär ska fullfölja sitt kontrakt. Vi har absolut inga andra diskussioner eller tankar. Vi ska utvärdera och titta på det som varit och så har Pär sitt kontrakt över nästa år. Det är vad det handlar om och vi har inte för avsikt att bryta det, säger Peter Forsberg.

Ross: ”Vill se rockad nästa år”

Pär Mårts har suttit länge i landslagets miljö, i nio år sammanlagt om man räknar med juniorlandslaget. Då brukar det vara regel att nästa på tur lyfts upp, vilket troligtvis är Rikard Grönborg. Något som alltså kan bli aktuellt 2016. Men SVT Sports expert Patrik Ross vill annat.

– Tar man upp Grönborg blir tänket samma. Jag ser hellre att man tar in helt nytt folk utifrån och hittar nya röster, säger han.

Experten gillar dock Sveriges nuvarande spelsätt.

– Det attraheras jag av. Pelle har infört aggressivitet, man vill framkalla misstag hos motståndarna istället för att vänta på det ska ske. En glimrande hockey. Man kan tycka Mårts inte tillför energi, men Grönborg och Popovic tillför aggressivitet och framåtanda. Man kompletterar varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet