Henrik Törnqvist avgjorde i förlängning. Foto: Bildbyrån

Linköping tvingar fram en sjätte match

Linköping håller liv i kvartsfinalserien mot Brynäs. Men det krävdes en vändning och ett nytt förlängningsdrama innan de kunde reducera till 3-2 i matcher.

– Grymt att vi lyckades vända, säger matchhjälten Henrik Törnqvist till C More.

Sex minuter in i förlängningen sköt 20-årige Törnqvist, som spelat i LHC sedan 2011, in det avgörande målet. Ett inte alltför märkvärdigt skott letade sig in bakom David Rautio i Brynäs mål.

– Helt grymt. Det är en extremt viktig seger. Det går inte att beskriva, den här publiken och att få göra mål, säger Törnqvist till C More.

Brynäs tog därmed inte chansen att säkra en semifinalplats, deras första sedan 2012. Tränare Thomas ”Bulan” Berglund var besviken efter matchen.

”Inte tillräckligt effektiva”

– Jag tycker vi är det bättre laget och förtjänar en seger. Men så är det i slutspel, man får inte alltid det man förtjänar. De har en bra målvakt och vi är inte tillräckligt effektiva, säger han till C More.

Länge såg det ut som om en ny målsnål match var på gång, precis som i fredags då matchen avgjordes först i femte perioden.

För när Broc Littles sköt pucken mellan benen på David Rautio rensades den bort några centimeter från mållinjen. Och när Jonathan Granström såg ut att ge Brynäs ledningen kort därefter dömdes målet bort då en medspelare bedömdes ha stört Marcus Högberg i LHC-målet.

LHC med viktig reducering

Men målet skulle komma, och det för Brynäs. Sedan Högberg räddat Juuso Ikonens friläge efter 31 spelade minuter snappade finländaren upp pucken och passade snett bakåt till Daniel Paille som kunde sätta 1-0 till bortalaget.

Därefter kom det andra målet av bara farten, och än en gång av firma Ikonen-Paille. Den senare stod framför mål och styrde in Ikonens skott fram till 2-0.

Där och då såg LHC ut som ett slaget lag, men man skulle svara innan periodpaus. Bara sekunder in på ett överläge fem mot tre reducerade Andrew Gordon. Och med knappt tio minuter kvar av matchen kom 2-2 genom Emil Kristensen, vilket gav förlängning.