Formstarka Brynäs vann mot Modo

Det är inte rekord, men i alla fall väldigt ovanligt att det ena laget vinner skotten med 42-17 – och det andra laget vinner matchen.

Detta skedde på lördagen när Brynäs tog sin sjätte seger på sju matcher via 3-1 borta mot Modo.

Brynäs målvakt Bernhard Starkbaum – tidigare i Modo – stod i rena puckregnet i Fjällräven Center. Med mycket god hjälp av sitt uteförsvar släppte han bara in ett av 42 skott. Modo var över 60 minuter bättre än Brynäs, men effektiviteten lämnade väldigt mycket i övrigt att önska, samtidigt som Starkbaum och hans utespelare gjorde ett jättejobb försvarsmässigt.

-Modo var piggare rakt igenom, det måste jag erkänna. Vi grisar till oss segern, ihop med en fantastisk bra målvakt, sade Brynäs tränare Tommy Jonsson och fortsatte:

– Jag tyckte att han kanske skulle tagit skottet som Modo gjorde 1-0 på men sedan vinner han matchen åt oss.

”Det gick okej”

Bernhard Starkbaum själv var mycket ödmjuk när han pustade ut efteråt:

– Det gick okej och det viktigaste var att vi vann matchen. Jag kommer att fortsätta jobba hårt på varje träning för att bli ännu bättre.

Tommy Jonsson var inte nöjd med sitt lags insats rent spelmässigt.

– Jag känner ändå att jag vill ge killarna en stor eloge, som trots att den rätta energi inte finns där krigar och täcker skott.

Modo fick 1–0 att gå på i första perioden sedan hemvändaren, 18 år unge och spelglade William Nylander passat fram till målskytten Gustav Possler.

Målproduktionen tog stopp

Men sedan var det alltså stopp i målproduktionen för Modo.

Anton Rödin skickade in kvitteringen i en kontring tidigt i andra perioden och Sebastian Enterfeldt satte det som skulle visa sig bli segermålet sent i samma period – i numerärt underläge.

Ingen spelmässig toppinsats av Brynäs, som ändå såg stabilt ut och nu tog sjätte segern på sju matcher, och klättrade till femte plats i SHL-tabellen.

– Jag är inte helt nöjd så här långt, tycker vi skulle haft fler poäng, men det brukar ju jämna ut sig. Men vi har varit helt okay, gjort fler bra matcher än mindre bra, sade Tommy Jonsson.

Vilket knappast kan sägas om Modo, som bara vunnit tre matcher, förlorat fyra av de senaste fem – och tre raka på hemmais. Örnsköldsvikslaget är på väg ned under kvalstrecket.

– Ska vi vara med högt upp i tabellen måste vi vinna sådana här matcher, sade tränaren Anders Forsberg.