Malmö storleken större mot Djurgården på Hovet. Foto: Bildbyrån

Formstarka Malmös första seger i Stockholm på tio år

Djurgården fick en fin inledning på säsongen förra veckan. Men i dagens match ställdes man mot formstarka Malmö som just nu leder SHL-tabellen med sin tredje raka seger. På Hovet slog skåningarna huvudstadslaget med 2-1, deras första seger i Stockholm sedan 2006.

Djurgården kom in med gott självförtroende till hemmapremiären. Efter segern mot nykomlingarna Leksand i den förra omgången såg man fram emot att plocka nya poäng också på Hovet i Stockholm.

Formstarkt Malmö

Men gästande Malmö var det klart hetare laget under lördagen och inledde starkast när lagkaptenen Andreas Thuresson redan i den första perioden gav gästerna ledningen.

Framspelad av Ilari Filppula, med en bakom ryggen-passning, och Thuresson kunde dra till med ett slagskott. Otagbart för Mikael Tellqvist i DIF-målet och 1-0 för Malmö i den 14:e matchminuten.

Men i den andra perioden skulle hemmalaget komma tillbaka.

Efter slarvigt försvarsspel från Malmö gavs Djurgården chans till kvittering och Jonathan Davidsson tog den. Han hängde in pucken i vänstra krysset bara sex minuter in i perioden – Davidssons andra mål på två matcher.

Malmös tredje raka seger

Men det skulle bli en knappt tio minuter lång glädje för hemmapubliken. Malmö tog ledningen igen genom Nichlas Hardt. Filppula återigen dirigent i matchen när han passade fram till Hardt som enkelt satte dit 2-1 för gästerna, som också blev slutresultatet.

Malmö har därmed tagit sin tredje seger i inledningen på säsongen och tagit sin första seger i Stockholm sedan 2006.