Foto: Bildbyrån

Förre guldmakaren tar över Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Han har varit med förr. Stefan ”Skuggan” Nilsson var med och tog hem klubbens så här långt enda SM-guld säsongen 1995/1996. Nu tar han över som tränare för norrbottningarna. ”Det känns fantastiskt. Det är en ära att få träna Luleå”, säger han.

Nilsson var assisterande tränare till Joakim Fagervall som lämnade klubben för Björklöven för drygt två veckor sen. 48-åringen har varit flera år i ledarstaben i Luleå och presenterades under en webbsändning idag.

– Jag vet att det är ett svårt och krävande uppdrag att vara huvudtränare i SHL, men jag är väl förberedd och känner att vi fått ihop ett väldigt starkt tränarteam som är redo att både göra förbättringar och att förstärka det som redan varit bra med Luleå Hockey, säger Nilsson på klubbens hemsida.

Nilsson, 48, spelade i Luleå fram till 2004, med avbrott för några säsonger i Österrike. Han har de senaste åren varit juniortränare i Luleå och de två senaste säsongerna assisterande i SHL-laget.

Ny assisterande coach vid sidan om Anders Bjurström blir en annan Luleå Hockey-profil, Petter Lasu Nilsson.

– Jag är oerhört stolt och glad över att ha fått möjligheten att återvända som tränare i Luleå Hockey. Att vi dessutom blir ett team där vi känner och litar fullständigt på varandra känns väldigt bra. Vi, tillsammans med Osten, sitter på stor hockeykunskap och kan vi bara få fram den ur oss själva så kommer vi även kunna få fram de unika egenskaper som varje spelare besitter och då kan det bli riktigt bra, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.