Forsberg: ”Nu förstår man hur stort det är”

Uppdaterad
Publicerad

I juni kom beskedet att Peter Forsberg skulle väljas in i hockeyvärldens finrum ”Hockey Hall of Fame”. SVT Sport träffade ”Foppa” dagen före ceremonin i Toronto.

– Det känns otroligt kul att vara här. När man har kommit hit förstår man ännu mer hur stort det är, säger Peter Forsberg.

Forsberg är den tredje svensken som valts in bland den stjärnfyllda skaran efter Börje Salming och Mats Sundin.

– Om man tittar på namnen som är runt kåken är det fantastiskt att få sitt namn bredvid dem. En rolig helg och fantastiskt att vara med i den skaran, säger han.

Under karriären spelade Forsberg för Modo i elitserien samt NHL-klubbarna Quebec, Colorado, Philadelphia och Nashville. På meritlistan finns bland annat två Stanley Cup-titlar med Colorado,  två OS-guld- och VM-guld med Tre Kronor.

Vilka egenskaper tror du har gjort att du fått utmärkelsen?

– Jag tror att det är en kombination. På det personliga planet var jag väl ganska tokig på isen emellanåt. Jag ville ju verkligen vinna.

– Sedan spelförståelsen. Någonting i skallen som gör att man ser situationerna ganska snabbt och förstår vad som kommer hända på isen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.