Foto: SVT Sport

Forsberg ny kung i Nashville

Uppdaterad
Publicerad

För första gången på tre år så är Nashville Predators i Stanley Cup slutspelet. Och mycket av framgången kan klubben tacka en 20-åring supertalang från Leksand som den här säsongen vuxit ut till en världsspelare.

– Det är en kombination av många saker. Laget har spelat bra, jag har varit i en bra kedja och sen hoppas jag att jag har bidragit en del själv också.

Det blev 63 poäng på 82 matcher i grundserien och med det var Filip Forsberg poängbäst i laget och svensken en av orsakerna till att musiktokiga Nashville på allvar börjar ta till sig stans hockeylag.

– Staden kallas ju för Music City USA och det märks för det är musik överallt men jag tror att efter våra framgångar de senaste säsongerna så har det blivit en bättre hockeystad.

Stanley Cup 2015

Forsberg har fått mycket speltid och förtroende och spelat tillsammans med James Neal och Mike Ribeiro i stort sett hela säsongen.

– Dom har en stor del i min framgång. Speciellt har det funkat bra med Ribeiro som jag har spelat mycket med.

Drömmen har blivit sann

Filip Forsberg är en stor talang och  har trots sin unga ålder spelat många betydelsefulla matcher. Men nu väntar något som han har drömt om hela live och det är att få sätta sin talang och sina kunskaper på prov i NHL-slutspelet.

– Alltid drömt om att få spela om Stanley Cup, så det kommer att bli en jäkla upplevelse och se hur långt vi räcker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup 2015

Mer i ämnet