Filip Forsberg med lagkamrater i Nashville. Foto: Bildbyrån.

Forsberg räddade Nashville

Uppdaterad
Publicerad

Kanske har Filip Forsberg fått i gång sitt målskytte igen. I natt styrde han vackert in kvitteringen för sitt Nashville och gjorde sitt fjärde mål för säsongen. ”Det vore på tiden”.

Mattias Ekholm var inblandad i förarbetet till Forsbergs mål, och noterades för en assist. Forsberg har gjort hälften av säsongens mål nu i de senaste matcherna, och skönjer en islossning.

– Det vore på tiden. Jag bara satte fram klubban den här gången, men nu har jag i alla fall två mål på de senaste matcherna och det är väl det hittills bästa i år, sa Filip Forsberg till Aftonbladet, som förra året gjorde 33 mål i NHL:s grundserie.

Efter en mållös förlängning kunde sedan Nashville avgöra efter att Ryan Ellis varit ende man att sätta sin straff. Det är första gången, på nio försök, den här säsongen som Nashville vinner på förlängning eller straffar. Segern kom mot ett Philadelphia som nu har två raka förluster – innan i lördags hade Flyers bärgat tio raka segrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.