Foto: TT Nyhetsbyrån

Forsberg uttagen till All Star-match

Uppdaterad
Publicerad

Filip Forsberg blir andre svensk att delta i söndagens All Star-match i NHL. Det står klart det sedan superstjärnan Jevgenij Malkin dragit på sig en skada och fått lämna återbud till matchen.  

På söndag spelas den årliga All Star-matchen i NHL, där de flesta av ligans storstjärnor finns med och visar upp sig. Till dem får nu också Filip Forsberg sälla sig.

– Det blir en upplevelse som jag kommer njuta av, säger Forsberg till viasatsport.se

Och bland alla stjärnor finns det några han speciellt skulle vilja bilda kedja med.

– Det skulle vara kul att lira med Patrick Kane eller Alex Ovetjkin, några som kan göra det helt oväntade med pucken, säger han till viasatsport.se

Poängbäst bland rookies

Forsberg, till vardags i Nashville Predators, leder både lagets interna poängliga och poängligan för rookies i hela NHL. Hans framfart har inte gått obemärkt förbi, och han deltar i All Star-matchen som enda rookie.

Sedan tidigare står det klart att Arizonas Oliver Ekman-Larsson också deltar i All Star-matchen, som innebär att NHL-serien tar uppehåll till på tisdag.

Också superstjärnan Sidney Crosby missar All Star-matchen. En underkroppsskada är anledningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.