Svenska NHL-stjärnan Filip Forsberg kommer att delta i VM om hans Nashville inte tar sig till slutspel eller åker ut i första omgången i slutspelet. Foto: Bildbyrån.

Glädjebeskedet: Forsberg vill spela VM

Uppdaterad
Publicerad

Sverige kan få ett lag med guldkant i VM i maj. Svenska Nashville-backen Mattias Ekholm bekräftade natten till fredag att han, Filip Forsberg och övriga svenskar i laget vill spela VM, om det blir ett tidigt uttåg för laget i Stanley Cup.

– Vi kommer alla om det inte blir slutspel eller om vi åker ur i första omgången av Stanley Cup, säger Mattias Ekholm till Expressen.

Nashvilles svenska superstjärnor Filip Forsberg, Mattias Ekholm, Viktor Arvidsson och Calle Järnkrok vill vara med i ishockey-VM i Köln och Paris om de inte tar sig till NHL-slutspel eller åker ut i första omgången i slutspelet.

Ishockey-VM

Ligger på slutspelsplats

Det blir en rejäl förstärkning för Tre kronor. Forsberg har ångat på ordentligt under säsongen och stått för hela 51 poäng i NHL – 27 mål och 24 assists.

Nashville ligger för närvarande på sjunde plats i western conference, men med en match mer spelad och tre poäng ner till Los Angeles på nionde plats.

”Positiva vibrationer”

Svenska förbundskaptenen Rikard Grönborg ställde, under sin scoutingresa i USA, aldrig frågan om VM-spel till Nashville-svenskarna, men kan nu glädjas åt fina beskedet.

– Årets VM är viktigt för oss alla, så jag är väldigt glad över de positiva vibrationerna bland spelarna häröver. Bara att hoppas att de inte drabbas av skador nu under grundseriens avslutande månad, säger Grönborg till Expressen.

Grönborg har sedan tidigare fått besked om att bröderna Sedin står fast vid att de inte fortsätter i landslaget, samtidigt som Detroits Niklas Kronwall och Henrik Zetterberg också meddelat att de inte deltar i VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet