Foto: BILDBYRÅN

Forsbergs hattrick kunde inte rädda Nashville

Uppdaterad
Publicerad

Nashvilles Filip Forsberg gjorde tre mål på nio minuter. Hans tredje hattrick i karriären. Trots det förlorade laget på övertid mot segrande Calgary.

Nashville låg under med 4-1 efter första perioden. Då drämde 22-åriga Forsberg till med ett hattrick och närmade sig Rickard Rakell i den svenska skytteligatoppen i NHL. Inför tredje perioden hade hans lag tagit över ledningen med 5-1.

– Början på andra perioden var inte perfekt, men vi visste att vi kunde. Vi vet att vi har vad som krävs för att komma tillbaka i en match och vi visade det återigen för oss själva även om det bara gav oss ett poäng, säger Filip Forsberg till nhl.com.

Calgary kom tillbaka när matchens andra svensk, Mikael Backlund, kvitterade i tredje perioden och tog matchen till övertid där lagkamraten Mark Giordano fastställde slutresultatet 6-5.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.