Josh Hennessy, i mitten, nöjd efter sitt mål. Foto: Bildbyrån

Från bänken till segerorganisatör

Uppdaterad
Publicerad

Bänkad i tre matcher.

Tillbaka i Växjös lag svarade Josh Hennessy med att avgöra i 2–0-segern mot Rögle.

Men samtidigt drabbades Växjö av ännu en backskada.

Endast två minuter in i matchen fastnade Eric Martinsson i isen bakom eget mål och trillade in i sargen. När den 22-årige backen sedan skulle ta sig upp tvingades han ta stöd av klubban och vinglade därefter sakta ut till båset.

Martinsson, en av lagets viktigaste spelare, är den i Växjö som spelat överlägset mest under första delen av SHL. Inför torsdagen hade han i snitt mer än 22 minuter per match.

Skadade backar

Det här var andra matchen i rad som en betydelsefull Växjöback lämnade isen skadad. Calle Rosén, poängbäst bland försvararna i laget, gjorde det mot Färjestad och spelade inte mot Rögle. Sedan tidigare är dessutom finländaren Teemu Laakso, också back, på skadelistan och han blir borta i ytterligare månader.

Matchen då?

Efter en jämn förstaperiod tog Växjö över mer och mer och i slutskedet av mittperioden kom 1–0.

Philip Holm laddade från blålinjen och framför mål styrde Josh Hennessy in pucken. Amerikanen satte sitt första SHL-mål för säsongen i mitten av november, men blev någon match senare bänkad för första gången under sin tid i Växjö.

Men när Liam Reddox inte fanns med i laguppställningen mot Rögle ersattes han av Hennessy, som tog chansen.

Platt avgjorde

Rögle tryckte på i tredjeperioden, men Viktor Andrén i hemmakassen motade alla puckar och höll nollan för tredje gången den här SHL-säsongen. Bra spel av bortamålvakten Oscar Dansk gjorde samtidigt att det blev få mål i matchen.

Växjös 2–0-mål kom i slutsekunderna, då Geoff Platt lade in sitt tionde ligamål.

Rögle plockade bara tre poäng på åtta matcher under november. Alla i segern mot Färjestad. Och december inleddes alltså med ännu en förlust. Noll poäng igen innebär att Rögle fortfarande är kvar i botten av tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.