Frölunda Foto: Bildbyrån

Frölundaseger efter giftigt powerplay

Frölunda övertygar i CHL. På torsdagen tog laget sin tredje raka seger av tre möjliga när finska Jyp inte kunde stoppa göteborglagets vassa powerplay. Samtliga mål i 4–1-segern kom i den spelformen.

Det blev en tredje raka seger för Frölunda i CHL. Detta efter en stabil match – främst då i i numerärt överläge. Men tränaren Roger Rönnberg är inte helt nöjd med spelet.

– Spelmässigt kan vi förbättra mycket. Det är en svår bortamatch att spela men vi gör det väldigt bra attitydsmässigt, säger tränaren till Eurosport.

Champions Hockey League

Klapp-klapp

Trots ett sylvasst numerärt överläge som gav mersmak skulle Frölunda också ha med sig en gnutta tur.

När Ryan Lasch satte ledningspucken i nät var det med ett skott från förlängda mållinjen som gick via en motståndare och in i mål.

Annars var Joel Lundqvists 4–1 i matchens slutminuter det snyggaste målet. Efter klapp-klapp-anfall.

Forwarden spelade pucken till Lasch, som direktpassade tillbaka till Lundqvist – ett snabbt skott och pucken låg i nät.

Aldrig nära

Jyp, som också vunnit sina två första matcher i CHL, var aldrig riktigt nära.

Förvisso kvitterade talangen Sami Niku i början av mittperioden, men när Andreas Johnson retfullt rakade in 2–1 fem minuter före andra pausvilan, var tillställningen i Frölundas händer.

– Joel gör en sjuk pass till mig så jag får öppet mål, säger Andreas Johnson till Eurosport om målet som bäddade för segern.