Gunnarssons dom kommer under dagen. Foto: Bildbyrån.

Frölundaback stängs av efter huvudtackling

Uppdaterad
Publicerad

Frölundabacken Kristoffer Gunnarsson fick matchstraff för en huvudtackling mot Frederik Storm. Nu stängs Gunnarsson av i fem matcher och får böta 6 900 kronor.

I SHL-matchen igår när Frölunda vann toppmötet med Malmö skadades Malmöforwarden.

Storm försökte spela vidare efter smällen, men fick bryta matchen med en misstänkt hjärnskakning.

– Det är nog tyvärr inget vidare. Han såg rätt risig ut, sade Malmötränaren Peter Andersson, som efter att ha sett en repris på tacklingen tyckte att den var ful.

Frölundas tränare Roger Rönnberg såg lite annorlunda på situationen.

– Vi ska göra allt för att få bort huvudtacklingar. Men vi behöver få en bedömning som utgår från handling, inte konsekvens, sade Rönnberg.

– Det är svårt att avbryta en påbörjad rörelse. Jag tycker ärligt och uppriktigt att det är jättesvårt att säga att han ska göra något annorlunda.

Fjärde avstängningen för Frölunda

Frölunda vann matchen mot Malmö med 3–1 och gick därmed upp i serieledning.

Laget och har också en annan svit, att få spelare avstängda. Robin Figren, Jonathan Sigalet och Oscar Engsund har tidigare under säsongen varit avstängda för Frölunda, Gunnarsson blir alltså den fjärde i raden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.