Joel Lundqvist fick jubla. Foto: Bildbyrån

Frölunda fick tuff match mot Rögle

Rögle gav Frölunda en tuff match, men höll inte hela vägen. Efter två mållösa perioder hade Frölunda mest skärpa och vann med 2–1 i Scandinavium.

Rögle hade tre raka förluster i bagaget inför bortamatchen mot SHL:s regerande mästarlag. Det gav fördelen att spela med allt att vinna. Dessutom var både lagkaptenen Christopher Liljewall och David Åslin tillbaka i Rögles lag.

Frölunda, med självklar favoritpress, började bäst och hade mycket spel i Rögles försvarszon – utan att skapa riktigt heta chanser. Men gästernas målvakt Oscar Dansk hade mycket att göra, skötte det bra och såg ut att kunna växa till ett problem för motståndarna.

Mållöst länge

Frölunda slog vitryska Yunost Minsk med 5–0 i Champions Hockey League i tisdags, men nu var Göteborgslaget mindre effektivt. Kanske en liten reaktion efter den nödvändiga CHL-segern mot Minsk?

Andra perioden bjöd på fler chanser åt båda hållen. Frölunda-backen Matt Donovan sköt tidigt i stolpen, men Johan Gustafsson i hemmaburen fick också visa sin klass.

Med 0–0 efter 40 minuter framstod målvakterna som kvällens bästa aktörer, i en match där spänning och engagemang fick kompensera för att Frölunda var en bit från toppnivå.

I tredje perioden hade hemmalaget flera numerära överlägen, utan resultat. Rögle kände doften av en skräll, gjorde sitt försvarsjobb och kontrade inte helt ofarligt.

Olofsson lyfte

Men Frölunda hade skruvat upp speltempot, och efter 10.09 ordnade två av lagets nya spelare 1–0. Backen Jonathan Sigalet slog en fin passning till Modo-förvärvet Victor Olofsson, som snyggt tog sig fram på högerkanten, bröt in framför mål och lyfte in pucken högt.

Sedan åkte Rögle på fler utvisningar, och Joel Lundqvist ökade till 2–0 i powerplay. Rögle tog ut målvakten och reducerade genom Jack Connolly, ett mål som krävde videogranskning.