Foto: Bildbyrån.

Tonåring gav Frölunda tionde raka

Uppdaterad
Publicerad

Den ena tonåringen efter den andra har tagit för sig hos serieledande Frölunda. Ikväll var det dags för Oliwer Fjellström att göra sitt första mål någonsin i SHL, i sin första match från start. Fjellström gjorde det avgörandet målet när Frölunda vann tionde raka på hemmaplan.

Karlskrona kämpade vilt men det räckte inte till poäng när Frölunda befäste serieledningen – och vann sin tionde raka hemmamatch. Matchvinnare? En sjuttonåring med sitt första mål i SHL.

– Det är riktigt stort, det är en dröm som går i uppfyllelse. Pucken studsade till mig och jag fick kontroll och stänkte dit den. Det här kommer jag minnas resten av livet, sa Oliwer Fjellström till C More.

Frölunda är enda laget med över 60 poäng och leder nu serien med 14 poäng. Comebackande Cruseman och hans Karlskrona stred förtjänstfullt, men fick inte med sig mer än en bra insats.

– Frölunda är ett bra lag och det är inga konstigheter att de leder serien. Ett mål räcker inte för att få med sig poäng från Scandinavium, sa KHK:s Filip Cruseman, till C More.

Frölunda har vunnit 14 av 15 matcher på hemmaplan. Oliwer Fjellström gjorde sin första match från start, tidigare har han hoppat in i två SHL-matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.