Frölunda vände negativ trend – efter iskaoset

Uppdaterad
Publicerad

Laget imponerade, men inte isen. Frölunda besegrade den finska mästaren Kärpät med 4-2 i den första av två semifinalmatchen i CHL – efter ett avbrott på drygt en och en halv timme.

– Jag är jättenöjd att vi klarar av det avbrottet och trummar på. Det var proffsigt gjort, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Det har varit en tung period för Frölunda i SHL – sedan slutet av november har laget förlorat nio av de elva senaste matcherna.

I kväll visade laget att man ville vända den negativa trenden. Frölunda besegrade Kärpät med 4-2 i den första semifinalmatchen av Champions Hockey League.

– Kärpät är ett jättebra hockeylag och vi får vara nöjda med två mål att gå på, säger Rönnberg.

Frölunda fick en riktig drömstart. Max Görtz gav hemmalaget ledningen efter 21 sekunder.

”Har kommit upp målarfärg underifrån”

Kort därefter slarvades det i mittzonen och Julius Junttila kunde trycka dit 1-1 bakom Lasse Johansson, som i övrigt stod för en bra match i hemmamålet.

Frölunda tog ledningen på nytt i den andra efter ett fint förarbete av den 18-årige backen John Nyberg.

Men den största snackisen blir nog det långa avbrottet som skulle komma i mitten av den andra perioden, då domarna beslutade sig för att isen behövde fixas och spolas om.           

Målarfärg som placerats på gammal reklam började komma fram under matchen gång. Därav beslutet. Anledningen var också att man inte ville riskera spelarnas säkerhet.

– Det har kommit upp målarfärg underifrån som kommer upp och åker man på målarfärgen så tar det tvärstopp, berättade Christer Lärking som arbetade med problemet.

Kompenserar publiken

Efter ett avbrott på cirka 90 minuter fortsatte semifinalen i SVT24.

Elias Fälth och Anton Blidh blev därefter målskyttar för Frölunda. Och det finska topplaget från Uleåborg fick till en reducering genom Mika Pyörälä. Matchen slutade 4-2.

Och det är nu upplagt för en helsvensk final i CHL. Semifinalreturen spelas nästa tisdag. SVT sänder Luleå – Skellefteå och Eurosport sänder Kärpät – Frölunda.

– Det blir nog en mer öppen match, mer än match som vi är vana att spela, säger Rönnberg inför returmötet.

Frölunda kompenserar isproblemet genom att låta publiken byta in kvällens biljetter mot SHL-biljetter till matchen mot Luleå den 22 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.