Frölunda klart för CHL-final

Uppdaterad
Publicerad

3.29 tog det.

Sedan hade Frölunda mer eller mindre avgjort semifinalserien mot Davos.

Därmed är laget klart för sin andra raka CHL-final.

”Skönt”, säger tränaren Roger Rönnberg.

Fjolårets CHL-tvåa Frölunda är klart för en ny final. Laget spelade i kväll 1–1 hemma mot Davos och vann därmed semifinalen med 6–1 totalt.           

1–0-målet, som mer eller mindre satte spiken i kistan efter det första mötets 5–0-seger, kom redan efter 3.29 då Patrik Carlsson satte pucken i efterdyningarna av en sargretur.           

Champions Hockey League

”Bra taktisk match”

Davos kvitterade tidigt i den andra perioden, men kom aldrig längre och så och matchen fick aldrig någon riktig nerv.

– En väldigt bra taktisk match där vi spelar på resultatet. Vi spelar taktiskt smart. Det är ingen topprestation men vi gör det som krävs, säger tränaren Roger Rönnberg till SVT Sport.

”Ett av de bästa lagen”

I final väntar finska Kärpät, som vann mot Lukko Rauma med 5–4 totalt efter en jämn och underhållande match. Matchen kommer att spelas borta i Uleåborg.

– Det var ett av de bästa lagen vi spelade mot i fjol. De spelar en intensiv hockey på hemmaplan så det blir en tuff motståndare, säger Rönnberg.

– Det kommer bli stenhårt, som det ska vara i final, säger lagkaptenen Joel Lundqvist.

Finalen spelas i Uleåborg den 9 februari. SVT sänder matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet