Marcel Müller satte en av straffarna. Foto: Bildbyrån

Linköping ny serietvåa efter straffar

Glödheta Linköping är ny serietvåa efter tung bortaseger på straffar mot Frölunda. Trots att man tappade 3-0 till 3-3. ”Jag är besviken”, säger kaptenen Niklas Persson till C More.

SHL har en ny tvåa. Med häng på serieseger. Linköping stormade fram i två perioder i Göteborg och det mesta gick rätt.  3-0, två mål på 37 sekunder tidigt i andra av Ken Andre Olimb och Jakob Lilja, såg ut att säkra de tre poängen. Men sen började man vackla.

Och hemmalaget hade inga planer på att kasta in handduken. Sean Bergenheim reducerade i powerplay uppvaktad framför mål. 3-2 kom när Frölunda vände spelet i boxplay och John Nyberg sköt in pucken. Med bara 27 sekunder kvar kom också kvitteringen. Joel Lundqvist såg ut att lyckas hålla kvar sitt lag på andra plats.

– Vi spelade bra i två perioder, men i tredje slutade vi spela och att åka skridskor. Jag är besviken över det, säger nyförvärvet Marcel Müller.

Men LHC vann på straffar efter två distinkta avslut av Broc Little och Müller.

– Det känns synd att torska. Det var frustrerande att vi går ner oss i andra perioden. Det var för passivt och för svagt försvarsspel, säger kaptenen Joel Lundqvist.

Linköping har vunnit nio av de elva senaste matcherna och är glödheta just nu. Müller såg till att stänga matchen. Och uttryckte sig diplomatiskt.

– Coachen satte mig på isen, jag försökte göra mål och det fungerade. Det har gått bra så här långt och jag är glad över att jag hjälper laget, säger han.

Frölunda tog SM-guld förra våren och var SHL:s bästa lag med serieledning i höstas. Sedan hände något. Efter jul har spelet hackat. Före mötet med Linköping hade Frölunda åtta förluster på de 13 senaste matcherna.