Frölunda vann matchen med 3–2 och leder matchserien med 3–2. Foto: Bildbyrån

Matchboll för Frölunda efter suddenseger

2–2 i matcher och 2–2 i matchen. Då avgjorde Joey Crabb i förlängningen och gav Frölunda matchboll. ”Det är fantastiskt. Enormt att få göra det hemma och ta ledningen i matchserien”, säger hjälten till C More.

Frölunda dominerade inledningsperioden fullständigt. 20–3 i skott silades ner till 2–0 på resultattavlan. Och då var silen nådig mot Luleå, som kunde ha legat under med större siffror, men ”bara” släppte in mål i Frölundas paradgren powerplay.

Men ett periodsnack senare var Luleå på banan. Reduceringen av Jonathan Sigalet i powerplay och med fem sekunder kvar av period 2 kvitterade Jonathan Granström med en elegant styrning. Pucken var på väg högt – Granström styrde ner den.

Chanserna saknades inte i slutperioden, men målen uteblev.

Efter ett ribbskott av Luleås Jacob Micflikier avgjorde i stället hemmalaget.

Oliver Lauridsen, bakom mål, hittade Crabb som satte segerpucken. Därmed är Frölunda bara en match från SM-final