Frölunda vann i sudden – inför säsongens största publik

Justin Pogge tog 38 av 40 skott och var matchens bäste spelare. Men inte ens 95-procentige Pogge kunde rädda Färjestad mot Sveriges bästa lag, Frölunda.

Han var stundtals omutlig och populärt uttryckt så var han en vägg. Men även en vägg får ju se upp när en murbräcka vid namn Joel Lundqvist har vässat formen. Med sitt tionde mål gav han hemmalaget ledningen i den första perioden. Assisterad av Artturi Lehkonen hittade han krysset.

Frölunda har trotjänaren Lundqvist. Motsvarigheten i Färjestad är Rickard Wallin. Samtidigt som Joel är hetare än någonsin på ålderns höst så är Wallin numera en marginaliserad rollspelare.

Spel mot ett mål

Men han är fortfarande nyttig och det var just Wallin som kvitterade påpassligt när han plockade upp en förlupen puck efter att Magnus Nygren avlossat sitt tunga skott. Detta skeende utspelade sig i den andra perioden. Därefter var det spel mot ett mål.

Frölunda ägde matchen. Men hade stora bekymmer med en storspelande Pogge. Kanadensaren tog mycket riktigt också matchen till en förlängning men där tog soppan slut för gästerna.

Säsongens bästa publiksiffra

1:53 in i tre mot tre-spelet klev Artturi Lehkonen fram och avgjorde med sin andra poäng för kvällen till 2–1 och bonuspoängen till hemmalaget. Ett Frölunda som lyftes fram av publiken. Över 12 000 hade sökt sig till Skandinavium för att se Sveriges bästa lag och de fick också valuta för pengarna. Publiksiffran var den bästa för säsongen i SHL.