Spencer Abbott gjorde ett av målen mot Djurgården. Foto: Bildbyrån

Frölunda vann – upp i serieledning

Formen har ifrågasatts efter bara fyra vinster på de åtta senaste matcherna. Med 3–1-segern mot Djugården visade topplaget Frölunda att formen är på gång – och att de är SHL:s bästa lag igen. ”Tycker det blir onödigt passivt”, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg till C More.

En mållös förstaperiod bjöd på riskminimerande och bara tio skott.

Det krävdes en dubbelutvisning, SHL:s bästa powerplay och en poängkung för att spräcka målnollan i Göteborg.

13 minuter in i den andra perioden jobbade Joel Lundqvist fram pucken till Ryan Lasch, som gjorde sitt 12:e mål för säsongen.

Djurgården kvitterade genom Marcus Högström – ett skott som inte såg otagbart ut – i slutperioden.

Mål i tom kasse

Men repliken, som blev matchavgörande, kom direkt. Christoffer Persson sköt och Spencer Abbott styrde in 2–1 längs isen. Skottet var Förlundas första i den tredje perioden.

På slutet gick Djurgården med allt, vilket öppnade upp för Frölunda. Och målet kom via danske Oliver Lauridsen som gjorde sitt första SHL-mål från egen zon i tom kasse.

Djurgården reducerade med sju sekunder kvar i spel sex mot fyra, men segern var aldrig hotad.

Segern var Frölundas andra raka och laget gick upp i serieledning igen.