Frölunda har god chans att nå kvartsfinal i CHL. Foto: Bildbyrån

Frölunda vidare i CHL efter överkörning

Frölunda är vidare till åttondelsfinal i CHL efter uppvisning hemma mot Minsk i kväll.

SHL-laget körde över vitryssarna 5-0 i Göteborg och är vidare efter 7-3 totalt i dubbelmötet.

”Det känns som en match som vi kontrollerar från start till mål”, säger Frölunda-tränaren Roger Rönnberg till SVT Sport.

Frölunda behövde vända 2-3-underläge från första mötet när man tog emot Minsk i sextondelsfinalen av CHL.

Det var också ett spelsuget SHL-lag som rivstartade matchen och tvingade gästerna att ta utvisningar. Det spelmässiga övertaget gav slut utdelning med två minuter kvar av första perioden.

Champions Hockey League

Sebastian Stålberg och Nicklas Lasu ryckte sig loss i en omställning och i två mot ett-läge hittade den förstnämde den sistnämnde och Lasu lade upp pucken i nättaket till 1-0.

En välförtjänt ledning efter 19-4 i skottstatistiken i första perioden.

Islossning i andra

Det blev också en smakstart på den andra perioden när Kristian Vesalainen hittade Robin Figren som läckert fintade bort en Minsk-back och satte 2-0-målet blott en minut in i perioden.

13 minuter in perioden blev det också utdelning i powerplay för Frölunda när Johan Sundström assisterade Patrik Carlsson till 3-0-målet.

När Henrik Tömmernes så dunkade in 4-0 från blå med bra skymning precis innan periodpausen var avancemanget i hamn.

”Spelar väldigt bra långa perioder”

I den sista perioden fastställde Simon Hjalmarsson slutresultatet till 5-0 efter att ha utnyttjat vitryskt slarv i försvarsspelet.

Frölunda är därmed vidare till åttondelsfinal.

– Det är givetvis skönt. Att vi har full kontroll och att vi har långa perioder där vi spelar väldigt bra, säger Roger Rönnberg.