Robin Figren stängs av fem matcher. Foto: Bildbyrån

Frölundaspelaren stängs av – efter huvudtacklingen

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens tunga 2-7-förlust mot Brynäs kommer nästa bakslag för svenska mästaren. Frölundas Robin Figren stängs av fem matcher för den huvudtackling han utfärdade på Brynäs Kevin Clark.

Efter att Brynäs gjorde 3-0 tappade Frölundas Robin Figren fattningen – och satte in en huvudtackling på hemmalagets Kevin Clark. Det var ingen snack som saken, domarna gav forwarden matchstraff.

Och nu kommer efterföljderna för 28-åringen. Avstängning fem matcher, och böter på 39 100 kronor, rapporteras på SHL:s hemsida.

”I mitten av andra perioden backcheckar Robin Figren och kommer fram till Brynässpelaren Clark som är helt fri framför mål. Figren passerar och sätter upp en utsträckt armbåge mot huvudet på Clark. Situationsrummet valde att anmäla händelsen till disciplinnämnden som nu har fällt Robin Figren”.

Disciplinnämden grundar beslutet på tre nyckelfaktorer:

  • Tacklingen kommer ”blind side”
  • Tacklingen är hög och med utsträckt armbåge riktad mot huvudet
  • Ingen skada uppstår, men risk för skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.