Foto: TT Nyhetsbyrån

Galen vändning av HV71

Uppdaterad
Publicerad

Med sju minuter kvar av matchen hade Luleå en tvåmålsledning – då stod HV71 för en galen vändning. På mindre än fem minuter gjorde gästerna tre mål. HV71 vann med 5-4.

Patrik Carlsson blev stor matchhjälte när han med två minuter kvar satte 5-4-målet och säkrade trepoängaren innan juluppehållet.

– Pucken studsade på deras back, jag försökte bara få tag på den och kräma ut den sista kraft jag hade när jag störtade mot mål. Det var skönt att se att den gick in, säger 27-åringen enligt TT.

SHL

Luleås Niklas Fogström och Cam Abbott var två av nyckelspelarna fram till 4-2. Duon stod för ett mål och två assist vardera.

Men i den tredje perioden hände någonting. Gästerna stod för tre mål på mindre än fem minuter och vann matchen med 5-4.

– Vi agerar värdelöst och spelar för naivt och klantigt. Det är pinsamt dåligt av oss de sista minuterna och det utnyttjar HV skoningslöst, säger Luleås tränare Joakim Fagervall enligt TT.

HV71 bröt i och med vinsten sin tråkiga svit med tre förluster i rad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet