Galna slutminuter i toppmötet

Uppdaterad
Publicerad

I 57 minuter hände, målmässigt, ingenting. Sen hände allt. Efter några galna slutminuter blev det till slut straffar där Frölunda kunde slå Malmö med 2-1 efter straffar.

– Vi får det dit vi vill, det är bara målen som saknas, synd vi inte kan avgöra tidigare, sa Mats Rosseli Olsen till C More efter matchen.  

Trots spel och skottmässig dominans från Frölunda var det 0-0 med tre minuter kvar. Då drog Malmö på sig en dubbelutvisning och med 1,25 minuter kvar satte Victor Olofsson 1-0 för mästarna Frölunda i spel 5/3. 

Men Malmö tog ut målvakten Nihlstorp och med 15 sekunder kvar prickade Fredrik Händemark stolpen. Men anfallet fortsatte och med 0,5 sek kvar av matchen fick Händemark revansch och satte 1-1. Den officiella tiden för målet var 60.00!     

I förlängningen som följde hade Malmös Thuresson ett friläge som han bommade. Och Konstantin Komarek såg ut att bli ende målskytt i straffläggningen. Men Robin Figren kvitterade med sista straffen och Mats Rosseli Olsen avgjorde sedan i skiljestraffarna.

Frölunda tog ännu en seger och håller avståndet i toppen av tabellen.

– Vi är jobbiga att spela mot, oavsett hur matcherna går så pumpar vi på med samma energi hela tiden, alltid fyra kedjor som jobbar hårt, säger Rosseli Olsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.