Toni Rajala, i tröja nummer 10, firar Peter Cehlariks 3-2-mål. Foto: Bildbyrån

Glödhet Rajala frälste Luleå

Här är poängfacitet som ger Luleå hopp. Borta mot Karlskrona gjorde Toni Rajala två nya poäng – och frälste laget i 4–2-segern. Det var poängkungens sjunde och åttonde poäng på de fyra senaste matcherna. ”Vi får till en bättre avslutning på matchen. Det ligger i att vi sätter lite hårdare press på dem och får initiativ”, säger Luleåcoachen Joakim Fagervall till C More.

Ingenting kan stoppa Rajala för tillfället. Matchavgörande blev poängkungens passning från egen zon, som försatte Luleå i ett 2-mot-1-läge. Där kunde Peter Cehlarik enkelt sätta 3–2.

– De får det här 3–2-målet inte ens en minut efter vårt 2–2. Det är de här momenten vi måste lära oss, säger Karlskronas coach Pelle Hånberg.

Hemmalaget hade dessförinnan hämtat upp 0–2 till 2–2 via två numerära överlägen i den andra perioden. Men i övrigt hade SHL-jumbon svårt att skapa klara målchanser. Förlusten var Blekingelagets elfte (!) i följd i SHL.

– Återigen står vi här med en torsk. Det är inte roligt naturligtvis, säger Hånberg.

För det tidigare krislaget Luleå var det den tredje segern på de fyra senaste matcherna.

– Förhoppningsvis är vi på väg. Vi är inte där än, men jag tycker det finns gryn i spelet som ser väldigt, väldigt bra ut, säger Fagervall.