Foto: TV4

Max Görtz ut på bår – matchstraff för Noah Welch

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit många otäcka tacklingar i SHL denna säsong. I dag kom ännu en.

Max Görtz knockades av Noah Welch – som fick matchstraff.

Situationen fick Challe Berglund att rasa på Twitter.

”AVGÅ ALLA!” skriver SVT Sports expert.

Halvvägs in i matchen mellan Frölunda och Växjö utspelades otäcka scener i Scandinavium. Max Görtz knockades av Växjös Noah Welch och blev liggandes orörlig på isen och bars ut på bår.   

Efter några minuters konfererande kom domarna fram till att Växjö-backen Welch skulle straffas med matchstraff för att ha tacklat mot Görtz. Han träffade först bröstet och sedan huvudet.

SHL

Welch fick först game misconduct, vilket är den mildare formen av matchstraff. Det ändrades dock senare till match penalty, vilket innebär att han automastiskt stängs av i en match.

”Det är game over”

Efter matchen, som Frölunda vann med 1–0, avslöjades det att Görtz drabbats av en hjärnskakning, och hans säsong är nu över.

– Det är game over den här säsongen, säger Frölundas läkare Torsten Jonsson till gp.se.

Tacklingen på Görtz är bara en i raden av smällar mot huvudet i SHL denna säsong. Flera spelare har drabbats av hjärnskakningar och det har varit ett stort samtalsämne under säsongen, både tacklingarna i sig och domsluten.

”Måste titta upp”

SVT Sports expert Challe Berglund är inte nöjd med utvecklingen.

”AVGÅ ALLA! Noah Welch utdelar en schysst tackling och får 5 plus game. Tacka vet jag innebandy”, skriver han på Twitter.

– Domslutet i sig är rätt, men det är regeln det blir fel på. Han blir ju utvisad eftersom Görtz blir skadad. Men domarna ska inte behöva leka läkare. Och spelarna måste lära sig att titta upp, säger han.

Så du tycker att man måste se över regelboken?

– Ja. Fortsätter det så här kommer ingen att våga tacklas längre och det blir som innebandy.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet