Sara Grahn får fortsätta i Damkronornas mål. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT

Grahn får fortsätta – trots experternas kritik

Uppdaterad
Publicerad

Sara Grahn fick hård kritik efter gårdagens förlust mot Japan.

I dag väntar en ödesmatch mot Schweiz.

Då väljer Leif Boork att åter peta Kim Martin – mot hennes vilja.

”Jag hade velat spela”, säger hon.

Damkronorna är tvungna att vinna mot Schweiz i dag. Då väljer förbundskaptenen Leif Boork att fortsätta med Sara Grahn i dag, trots att SVT Sports experter i går var ense om att han borde spela med Kim Martin Hasson, trots att Martin Hasson har haft skadeproblem den senaste tiden.

– Hon är en mästerskapsmålvakt och är hon frisk hade i alla fall jag ställt henne i mål. Hon skapar ett lugn som ingen annan målvakt gör, sade gästexpert Maria Rooth i går.     

Damkronorna

”Kommer växa in i det”

Men trots detta säger Boork till SVT Sport att det blir Grahn som vaktar målet även i dag.

– Jag vill satsa på Grahn för att jag tror att hon kommer att växa in i det, säger Boork.

Kim Martin Hasson har haft stora skadebekymmer den senaste tiden, men är disponibel för spel och vill alltså spela. Men Boork har valt att satsa på Sara Grahn, men berättar för SVT Sport att han ändå ville ha med Kim Martin Hasson för att hon tillför mycket till gruppen.

Men Martin Hasson hade alltså velat spela i dag. Dock är hon inte ens ombytt till matchen. I stället kommer Valentina Lizana Wallner agera andramålvakt.

– Jag vill spela, men jag vet inte hur det hade känts i kroppen efteråt, säger hon till SVT Sport.

”Därför hon är med”

Mikael Renberg vidhåller att Martin Hasson borde ha fått chansen i dag.

– Jag tycker att hon skulle ha spelat den här matchen, efterosm Kim säger att hon hade kunnat spela. Och jag antar att det är därför hon är med, för att chansa och spela en sån här match, säger han.

Kim Martin Hasson själv är dock inte bitter.

– Man vet inte alltid hur han (Boork) tänker, men han har säkert någon baktanke och då litar jag på det, säger hon, och berättar att hon har fått känslan av att hon är andrahandsvalet i turneringen:

– Jag fick den känslan under veckan inför VM i Trelleborg, när vi pratade. Då fick jag känslan av att han satsar på Sara och jag är med ifall något händer.

Kan få spela nedflyttningsgrupp

De två första lagen i Sveriges grupp går till kvartsfinal. De två sista tvingas spela i en nedflyttningsgrupp för att få stanna kvar i VM:s A-grupp.

Schweiz, som i fjol besegrade Sverige i OS-bronsmatchen, inledde VM med att besegra Tyskland med 5–2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet