Foto: Bildbyrån

Granberg in – Fransson ut

Uppdaterad
Publicerad

Per Mårts har kallat in ytterligare förstärkning från NHL. Torontobacken Petter Granberg är klar för spel i VM och ersätter Johan Fransson i truppen.

Sverige får ytterligare förstärkning till VM från NHL. Trorontobacken Petter Granberg ansluter till VM-truppen, det bekräftar förbundet på deras hemsida.

Granberg har varit på plats i Prag under turneringen och kliver nu alltså in i turneringen på beskotnad av Johan Fransson, som får lämna VM-truppen.

Ishockey-VM 2015

– Elitidrotten är så. Det är tråkigt att Johan får åka hem. Men han vet spelreglerna och är en bra kille. Han fixar det här. De står för olika saker på isen. Vi har ett behov av det som Petter representerar just nu, säger landslagschefen Tommy Boustedt enligt Aftonbladet.

Den före detta Skellefteåbacken Granberg spelar till vardags i Toronto Maple Leafs, där han under säsongen endast gjort sju matcher. Större delen av säsongen har spenderats i farmarlaget Toronto Marlies.

– Vi har haft ögonen på Petter hela säsongen och när han blev tillgänglig efter att Marlies åkt ur slutspelet så väljer vi att anmäla honom. Han var med i guldlaget 2013 och är en av de bättre defensiva backarna som vi har. Han kan boxa ut bra och är en stor pjäs, säger Boustedt.

Det återstår nu två platser i VM-truppen för ytterligare förstärkningar, en målvakts- och en utespelarplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM 2015

Mer i ämnet