Foto: TV4

Grönborg och Znarok stängs av

Uppdaterad
Publicerad

I går blev det hetsigt mellan Oleg Znarok och Rikard Grönborg.

Nu straffas båda.

Ingen av dem får vara med i dagens matcher.

Nu kritiseras Grönborg dessutom av den svenske ordföranden Christer Englund.

Det internationella ishockeyförbundet meddelade i dag att Znarok stängs av från finalen och Grönborg från bronsmatchen.          

– Det är hemskt att se. Så där beter man sig inte när man leder ett landslag. Att hota att man ska skära halsen av någon... Det är så jävla dumt så det finns inte, sade förbundskaptenen Pär Mårts till SVT Sport, angående Znaroks gest.      

Ishockey-VM 2014

Grönborg stängs av för att han betedde sig på ett olämpligt sätt och använde ett olämpligt språk mot Znarok, och Znarok döms för att ha använt sig av en olämplig gest. 

Avstängd från ceremonier

Znarok drog handen över halsen i en hotande gest, och Grönborg rapporteras ha skrikit ”I will fucking kill you” (”Jag ska för fan döda dig”) till Znarok.

Duon är dessutom avstängd från ceremonierna efteråt, vilket innebär att de inte får ta emot några medaljer på isen. De får inte heller vara involverade i lagens matchförberedelser.

”Mycket allvarligt”

Svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund är inte imponerad av Grönborgs beteende.

– Vi ser mycket allvarligt på det här. Vi kommer sätta oss ner efter mästerskapet och titta över vad vi kan göra, för det var ju stöktigt med ledarskapet även i OS, säger han till SVT Sport.

”Skadar laget”

Englund är även rädd att avstängningen kan få negativa konsekvenser för Tre Kronor i eftermiddagens bronsmatch.

– Det här skadar laget eftersom han inte kan vara med idag. Det är inte bra. Vi vill inte  se svenska ledare som uppträder så på bänken, säger han.

– Han har ett hett tempeeramant som balanserar upp det lugna, men man måste hålla det under kontroll.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM 2014

Mer i ämnet