Grupp ersätter Challe i Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s nya expert Challe Berglund slutar som sportchef i Djurgården den sista augusti. Det blir ingen omedelbar ersättare utan istället en temporär ledningsgrupp, skriver klubben i dag.

I gruppen ingår tränaren Hans Särkijärvi och tidigare sportchefen och tränaren Ingvar Carlsson.

Ingvar Carlssons uppdrag kommer under rekryteringsperioden vara att ge ett stöd till A-lag, J20-lag och J18-lag som annars skulle saknas, skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Denna lösning ger oss möjlighet att fortsätta rekryteringsprocessen i lugn och ro för att få in en sportchef med rätt profil. På sikt planerar vi som tidigare meddelat även att tillsätta en andra sportchef, skriver infortmationsansvarig Jimmy Peterson.

En annan organisationsförändring bliratt tidigare verksamhetschefen för sporten, K-G Stoppel, blir vice VD. Han kommer även fortsättningsvis att ha ansvar för övergripande sportsliga frågor samt utvecklingsfrågor för klubben.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.