Då vann botten.

Och matchvinnare en spelare som inte gjort ett enda mål tidigare denna säsong.

Inget var som det skulle i Karlstad i dag.

Skellefteå var serieledare. Färjestad nästjumbo. Men det spelade ingen roll när lagen i dag möttes i Karlstad.

Matchvinnare: Milan Gulas – som gjorde sina tre första mål för säsongen. Dessutom spelade han fram till Joakim Hilldings 5–3-mål, som blev matchavgörande då Skellefteå aldrig hämtade sig från det.

– Det är klart att det kändes skönt, men det spelar ingen roll att det var jag som gjord tre mål, det viktigaste var våra tre poäng, säger Gulas till nyhetsbyrån TT.

Skellefteå tog ledningen

Matchen var riktigt svängig. Skellefteå inledde matchen bäst och tog ledningen efter 4.04 genom Andrew Calof. I den andra perioden gick FBK ifrån till 3–1, men inom loppet av 18 sekunder gick Skellefteå från 1–3 till 3–3.

– Vi var inte konsekventa över 60 minuter vilket straffar sig för oss, säger Skellefteås tränare Hans Wallson till C More.

I slutändan vann alltså Färjestad med 6–3 (det sista målet i öppen bur), en seger som inte var oförtjänt.

– De är bättre än oss sett över 60 minuter, säger Wallson.

Värvar fd Modo-back

Efter matchen presenterade Färjestad en värvning. De har skrivit kontrakt med den förre HV71- och Modo-backen Anssi Salmela.

– En offensiv back med massor av rutin som vi tror kan ge oss det vi sökt, säger Färjestads sportchef Leif Carlsson på Färjestads hemsida.