Richard Gynge (till höger) återförenas med Robert Rosén, men nu i Växjötröjan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Gynge och Rosén återförenas i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Växjö Lakers har gjort klart med sitt sista nyförvärv för säsongen. KHL-spelaren och forwarden Richard Gynge ansluter till truppen och återförenas med Robert Rosén. Nu hoppas klubben att duon Gynge/Rosén ska återupprepa succésäsongen 2011/2012 i AIK – men nu i Växjötröjan.

De regerande mästarna har skrivit ett tvåårskontrakt med KHL-spelaren och forwarden Richard Gynge och blir därmed den sista pusselbiten i klubbens lagbygge inför säsongen. Richard Gynge kommer närmast från Admiral Vladivostok där han stod för 34 poäng på 53 matcher men lämnar nu KHL för SHL och Växjö.

– Det känns som en rolig utmaning att få spela i SHL igen. När jag kom i kontakt med Växjö Lakers kändes det som det bästa alternativet, säger Gynge på klubbens hemsida.

Det är ingen slump att Växjö valde att skriva kontrakt med Gynge med tanke på att Robert Rosén finns med i truppen. Duon Gynge/Rosén stod för en succésäsong i AIK sist de spelade tillsammans och stod för 104 poäng på 55 matcher. Växjö hoppas på en liknande bedrift – men nu i Växjötröjan.

– Vi har sökt efter en forward av toppklass, gärna rightare. Där passar Richard ypperligt in. Med tanke på hans historik tillsammans med Robert Rosén så är det ganska givet att vi skulle vara intresserade av honom när han kom ut på marknaden, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson i en intervju på klubbens hemsida.

Gynge förklarar att det faktum att Rosén spelar i laget inte avgjorde valet av klubb. Både Gynge och Rosén vill hålla ner förväntningarna på en liknande succé som säsongen 2011/2012 i AIK med tanke på att de inte spelat ihop på flera säsonger.

–  Jag tycker inte att man ska lägga så mycket vikt vid mig och Robban tillsammans i en kedja. Det är coachen som bestämmer hur vi ska spela och tillsammans med vilka, avslutar Gynge.

Richard Gynge

Ålder: 28

Position: Forward

Moderklubb: Hanviken SK

Urval av tidigare klubbar: Admiral Vladivostok, HC Lev Praha, Dynamo Moskva, AIK, Brynäs.

Landskamper: 5 poäng på 7 matcher, (1 mål, 4 assist)

SHL-statistik: 67 poäng på 110 matcher, (40 mål, 27 assist)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.