Hagelin avgjorde för Pittsburgh

Carl Hagelin spelade huvudrollen när Pittsburgh slog Carolina i NHL-hockeyn. Den svenska forwarden satte det avgörande målet med drygt fyra minuter kvar av matchen när Pittsburgh vände ett underläge till seger med 3–2 i den sista perioden.

Målet kom sedan Patric Hörnqvist tagit med sig pucken in i anfallszonen och spelat fram Hagelin som sköt direkt i höjd med den högra tekningscirkeln.

– Det är roligt att se Hagelin göra lite mål, säger Pittsburghs coach Mike Sullivan.

– Han gör så mycket för oss på sätt som är svåra att kvantifiera, men han hjälper oss verkligen att vinna, säger Sullivan om svensken.

tweetmål

Det var Elias Lindholm som gav Carolina ledningen med ett mål i den första perioden.

Victor Hedman var inblandad i två av målen när Tampa Bay vände och vann med 4–3 efter förlängning hemma mot Montreal i NHL-ishockeyn.

Den 26-årige svenske stjärnbacken, som ofta spelar över 25 minuter per match, gjorde själv Tampas 2–3-reducering med knappt nio minuter av tredje perioden. Drygt fem minuter senare spelade han fram till tjecken Ondrej Palats 3–3-kvittering.

Amerikanen Tyler Johnson avgjorde matchen i förlängningen och såg till att ge Tampa lagets tredje seger på de fyra senaste matcherna.

I Vancouver gjorde både Loui Eriksson och Henrik Sedin mål när Los Angeles besegrades med 2–1.