Henkes historiska nolla

Uppdaterad
Publicerad

Carl Hagelin satte avgörande 2-0-pucken i tom bur när NY Rangers bortaslog Edmonton. Henrik Lundqvist motade 16 skott i Rangers-målet. Det var hans femte nolla den här säsongen.

– Vi hade tålamod, de väntade på oss att göra misstag men vi gjorde ett bra jobb och spelade smart, sa Lundqvist efter matchen.

–När du bara får iväg 16 skott på mål är det svårt att vinna , det visade sig i natt, sa Edmontons forward Ryan Nugent-Hopkins.

NHL 2014-2015

Det kunde blivit ett svenskt målvaktsmöte men Vctor Fasths utbrott i lördags kostade honom en plats i Edmonton-kassen. Det var i mötet med Anaheim som Fasth släppte in två mål under en minut, byttes ut och slet av sig hjälmen och skällde ut lagkamraterna.

Henrik Lundqvist har nu hållt nollan i 55 matcher. Det för upp svensken på en 20:e plats i NHL-historien över antal hållna nollor. Martin Brodeur leder listan i stor stil med 124 matcher där han inte släppt in någon puck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet