Hagelin målskytt då Pittsburgh vann

Uppdaterad
Publicerad

Carl Hagelin inledde målskyttet för Pittsburgh som vann med 2-1 mot Washington och därmed har kvitterat i kvartsfinalserien.

Nick Bonino stod bakom mål när han hittade Carl Hagelin framför. Passningen och skottet gav Pittsburgh ledningen åtta minuter in i den andra perioden.

– Det var nästan exakt som när jag spelade fram honom i förra matchen. Vi har bra kemi. Men det kändes bra hela kvällen, säger Hagelin till Aftonbladet.

Målet kändes som ett stort äntligen. Pittsburgh hade 28-10 i skott efter två perioder. Men Washington försvarade sig bra och målvakten Braden Holtby, som till slut motade 33 skott, blev utsedd till en av matchens stjärnor.

Washington kvitterade sedan tack vare en annan svensk: Marcus Johansson. Målet kom i powerplay i inledningen av den tredje perioden. Johansson var välplacerad framför mål och kunde peta in en retur.

Med fyra och en halv minut kvar av matchen visade Malkin fint spelsinne då han hittade Eric Fehr som fanns framför mål. 2-1 till Pittsburgh som därmed kvitterade till 1-1 i kvartsfinalserien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.